Japansk Yuzu te

Sharing is caring!

Jeg var så heldig at komme forbi en kasse Yuzuer og de skulle naturligvis blive til noget hyggelig japansk mad. Denne gang tænkte jeg at jeg vil prøve at lave en japansk yuzu te / gele af saft og Skrald fra yuzuerne. I Japan bruger man denne yuzu marmelade til te, drinks og deserter. Det skal selvfølgelig prøves. Det er Øko yuzu jeg har brugt da jeg bruger skralden også. Der er rigtig mange kerne i Yuzu frugter, så jeg har presset saften ud af dem, for ikke at få kernerne med.

Hvad er Yuzo. Yuzo er en japansk citrusfrugt, som minder om citron. Den er meget aromatisk og bruges ofte i det japanske køkken, både det søde og salte køkken. Den har en del kerne og ikke helt så meget saft som en citron. Du kan finde andre opskrifter hvor yuzu er brugt her på siden. yuzo kosho , yuzu bruges også når der skal laves ponzu. Man kan købe ren yuzu saft hvis man ikke kan finde frisk Yuzu.

Det skal du bruge

Saft og skrald fra ca 10 Friske Yuzoer, ca ½ L

kasse med Yuzo

4 dl vand

1 kg sukker m pektin

Sådan gør du

Riv yuzu skralden af med et fint rivejern, undgår det hvide da det giver bitterhed. Kog saft og skrald op så du får trukket smagen ud af skralden, kog ca 5 min, si skralden fra. Tilsæt vandet og sukkeret, lad det koge ca 15 min. Skum marmeladen/yuzu teen af og hæld det på rene skolede glas.

yuzo marmelade
yuzo marmelade

yuzo te

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Køkken Japansk
Antal 1 person

Ingredienser
  

 • Saft og skrald fra ca 10 Friske Yuzoer ca ½ L
 • 4 dl vand
 • 1 kg sukker m pektin

Sådan gør du
 

 • Riv yuzo skralden af med et fint rivejern, undgår det hvide da det giver bitterhed. Kog saft og skrald op så du får trukket smagen ud af skralden, kog ca 5 min, si skralden fra. Tilsæt vandet og sukret, lad det koge ca 15 min, skum marmeladen af og hæld det på rene skolede glas.

2 tanker om “Japansk Yuzu te”

 1. Kære Lone
  Blot til info og fremtidige brug..så staves det “skræl /skrællen” til orientering er skrald/skralden er jo affald. Men du er bestemt ikke den første der skriver dette i opskrifter. Nu fik jeg bare lyst til at gøre opmærksom på dette da der var et kommentarfelt.
  Bh
  Ellers en spændende artikel om yuzu.

  1. Godmorgen Birgitte,
   Mange tak for din tilbagemelding. Det er hermed rettet, dejligt du skriver til mig så jeg kan få det rettet, jeg er lidt ordblind så jeg kan ikke selv se det, så falder du over en fejl, så skriv endelig til mig
   med venlig hilsen

   Lone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering